Σελίδες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ....ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ!

Εάν σκέφτεστε να χάσετε βάρος ή να μειώσετε το κόστος της καθημερινής διατροφής σας, δεν έχετε παρά απλά να σκεφτόσαστε πως τρώτε το αγαπημένο σας φαγητό.
Φανταστείτε πως το καταβροχθίζετε μέχρι τη τελευταία μπουκιά, διότι όπως αναφέρει μία νέα μελέτη από ερευνητές στο Carnegie Mellon University, δημοσιευμένη στο Science, όταν φαντάζεσαι πως καταναλώνεις ένα συγκεκριμένο φαγητό, αυτό σου επιτρέπει να μειώσεις την πραγματική κατανάλωσή του.

Πρόκειται για μία ανακάλυψη που έρχεται να ανατρέψει αυτό που επί δεκαετίες πιστευόταν πως η σκέψη για κάτι επιθυμητό αυξάνει τη λαχτάρα γι' αυτό και τη κατανάλωσή του.

"Αυτά τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η προσπάθεια καταστολής σκέψεων για επιθυμητά φαγητά προκειμένου να μειωθεί η επιθυμία και η όρεξη γι' αυτά είναι θεμελιωδώς εσφαλμένη στρατηγική" δήλωσε ο Carey Morewedge, βοηθός καθηγητή κοινωνικών επιστημών και υπεύθυνος για την συγγραφή της μελέτης.

"Οι έρευνές μας βρήκαν πως οι άνθρωποι που επανειλημμένα φαντάζονταν τη κατανάλωση ενός κομματιού φαγητού - όπως ενός κύβου τυριού ή μιας σοκολάτας - στη συνέχεια κατανάλωναν λιγότερο από αυτό συγκριτικά με τους ανθρώπους που διαλογίζονταν σε μικρότερο βαθμό πως κατανάλωναν το ίδιο φαγητό.Πιστεύουμε πως τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν να αναπτυχθούν μελλοντικές παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί η λαχτάρα για μη υγιή φαγητά, ναρκωτικά ή τσιγάρα και ελπίζουμε να μας μάθουν πως να βοηθάμε τον κόσμο να κάνει πιο υγιείς επιλογές φαγητών."

Ας ελπίσουμε πως δεν θα αναζητηθούν σε παρόμοιες τεχνικές οι λύσεις στα προβλήματα πείνας που αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερο ο κόσμος σήμερα.

Πηγή : enet.gr

Αλήθεια ή ψέμα?? Να τους πιστέψουμε?? 

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε,

    Είμαστε εδώ για άλλη μια φορά για να αγοράσουμε νεφρό για τους ασθενείς μας και συμφώνησαν να πληρώσουν καλό χρηματικό ποσό σε όσους επιθυμούν να δώσουν νεφρό για να τους σώσουν και έτσι Εάν ενδιαφέρεστε να είστε δωρητής ή θέλετε να σώσετε μια Ζωή, Θα πρέπει να μας γράψετε στο email παρακάτω.

    Αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να είστε πλούσιοι εντάξει, σας διαβεβαιώνουμε και σας εγγυόμαστε 100% ασφαλή συναλλαγή μαζί μας, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τους νόμους που καθοδηγούν τους δωρητές νεφρών.
    Έτσι, σπαταλάτε χρόνο, γράψτε μας ευγενικά στο irruaspecialisthospital20@gmail.com

    Ειδικό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Irrua.

    ΑπάντησηΔιαγραφή