Σελίδες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τεστ δυσανεξίας-Τί πρέπει να προσέχουμε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΚΗ ΓΟΥΤΑ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΗΓΗ: medidiatrofi.gr


Τεστ δυσανεξίας. Τι είναι και ποιες οι δυνατότητες του; Κυκλοφορούν πολλά τεστ που υπόσχονται και πολλά, τι συμβαίνει όμως;
Ας δούμε τι είναι η δυσανεξία. Είναι ένα φαινόμενο όπου υπάρχει μη ανεκτικότητα του οργανισμού σε διάφορες τροφές. Οι τροφές αυτές μπορεί να είναι καθημερινές τροφές που φαινομενικά είναι αθώες. Ποιος θα φανταζόταν ότι η ντομάτα, το ψωμί, το γάλα και άλλες τέτοιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν δυσανεξία;
Που εντοπίζεται το πρόβλημα, σε ποιο μέρος του σώματός μας; Συνήθως στο πεπτικό σύστημα. Η έλλειψη κάποιον ενζύμων στο γαστρεντερικό σωλήνα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία του εντέρου να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει κάποιο τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά τους. Η εμφάνιση δυσπεψίας, γαστρίτιδας, φουσκώματος αδυναμία απώλειας βάρους, πονοκέφαλος, ακμή, έκζεμα και άλλα προβλήματα δερματικά ή μη τα οποία δεν έχουν κάποια αιτία θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Υπάρχει μια αλήθεια στο τεστ δυσανεξίας αλλά όχι στο βαθμό που το ακούμε. Συνήθως οι περισσότεροι διαπιστώνουμε κατά καιρούς ποιες τροφές μας προκαλούν φούσκωμα ή άλλο πρόβλημα δυσανεξίας. Απομακρύνοντας όμως τις τροφές αυτές διαπιστώνουμε πως τα συμπτώματα απομακρύνονται. Είναι σωστό να γίνεται το τέστ ( αιματολογικό τεστ ) αφού πρώτα έχουμε ακολουθήσει πιστά ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα τότε η συνεργασία του διαιτολόγου και του αλλεργιολόγου θα μας βοηθήσει να πάρουμε την σωστή απόφαση και θα μας δείξει και τον σωστό τρόπο αποτρέποντας τον κάθε ένα που θα ήθελε να μας εκμεταλλευτεί.
Δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσουμε κάτι το οποίο μας το πρότεινε ένας φίλος και όχι κάποιος που έχει άμεση σχέση και γνώση.
Η παγίδα που μπορεί να πέσει κάποιος μέσα είναι να κάνει ένα υποτιθέμενο τεστ από κάποιον ο οποίος δεν είναι αξιόπιστος και να του υποδείξει πως το τεστ δείχνει ότι είναι αλλεργικός στην ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, και άλλες τροφές που αν τις καλό σκεφτούμε είναι συστατικά των τροφών που κατηγορούνται ότι η αυξημένη κατανάλωση του ς προκαλεί αύξηση βάρους.
Συνήθως το αποτέλεσμα συνοδεύεται από συμβουλές που έχουν άμεση σχέση την Μεσογειακή Διατροφή όπως συχνά γεύματα, 1,5 λίτρα νερό την ημέρα, αρκετά φρούτα και λαχανικά και άλλες τέτοιες οδηγίες που αν κανείς τις ακολουθήσει τότε σταδιακά θα δει αποτελέσματα.
Υπομονή και επιμονή είναι η λύση και όχι μαγικά και θαυματουργά τεστ που υπόσχονται πολλά και μοναδικός σκοπός τους είναι το κέρδος. Αν υπήρχαν μαγικά τεστ δεν θα τα εφάρμοζαν όλοι οι διαιτολόγοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου